COVID maatregelen

Graag vraag ik aandacht voor het volgende;

Belangrijkste regel is: Kom niet langs wanneer jezelf of iemand in je huishouden (verkoudheid)klachten, zoals hoesten, niezen, keelpijn, verhoging etc ervaart.

Tevens als iemand in je huishouden klachten ervaart, verzoek ik je niet langs te komen. De afspraak kan zonder kosten worden verzet of geannuleerd.

Voor mij geld hetzelfde ik masseer alleen wanneer ik geen (verkoudheid-) klachten ervaar. En kan ten alle tijden de afspraak annuleren of verzetten.

Mondkapjes
In principe zal ik geen mondkapje dragen wanneer ik je masseer in buiklig. Wanneer je in ruglig bent zal ik een niet medisch mondkapje opzetten.  Mocht je het op prijs stellen dat ik de tijdens de gehele massage een mondkapje op zet, dan kan ik op verzoek een mondkapje dragen. Geef dit van te voren aan. Als jij een mondkapje wilt dragen, deze graag zelf meenemen.

Desinfectie
Zoals altijd verzoek ik je schoon/en of gewassen te komen. Als aanvulling daarop verzoek ik je om thuis nog je handen te wassen met zeep. In de praktijk nogmaals en/of desinfectie gel te gebruiken die aanwezig is.

Tussen elke klant wordt de praktijkruimte gelucht en schoongemaakt. Uiteraard kan je nog steeds naar de wc, die blijft toegankelijk. Hier geldt ook weer handen graag wassen voor en uiteraard na toiletbezoek.

Tijden
Kom op tijd, maar niet te vroeg. Bij later komen graag even laten weten. De tijd tussen behandelingen heb ik nodig voor een goede schoonmaak. Ook wil ik voorkomen dat klanten elkaar onnodig tegenkomen.

 

Het beleid dat we volgen is dat we alleen mensen in de praktijk toelaten waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze gezond zijn. Daarom attendeer ik u er nogmaals op dat wanneer er veranderingen zijn m.b.t. tot uw gezondheid, u dit meldt. Dit houdt het volgende in: indien u klachten heeft die kunnen wijzen op Corona, dan wordt de afspraak geannuleerd.

Voor alle cliënten geldt: Uw afspraak wordt geannuleerd als u op de dag van de afspraak op één van onderstaande vragen JA beantwoord.

 1. Heeft u (de afgelopen 24 uur of) op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius)?
 2. Heeft u op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 3. Heeft u het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
 4. Heeft u een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
 5. Heeft u in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

U kunt pas op de afspraak verschijnen als elke bovenstaande vraag met NEE wordt beantwoord.

 

Aanvullende maatregelen in onze praktijk

 

Wat vragen we van u?

 • Algemeen geldt: geen handen schudden, handen wassen, hoesten en niezen in de ellenboog en gebruik van papieren zakdoekjes.
 • Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd bij ons binnen.
 • Kom alleen, het aantal personen in de praktijk houden wij graag beperkt.
 • Bij binnenkomst wast u op de daarvoor aangewezen plaats de handen (of gebruikt de handalcohol)
 • Houd 1.5 meter afstand van andere cliënten.
 • Probeer als het mogelijk is zo min mogelijk deurkrukken, tafeloppervlakken en stoelen aan te raken met uw handen
 • Twijfelt u over uw gezondheid op de dag van de afspraak? Neem dan voor de afspraak telefonisch contact met ons op om te overleggen of uw afspraak kan doorgaan.
 • Betaling vindt bij voorkeur plaats via een pinbetaling (contactloos) of b.v. een Tikkie
 • Geannuleerde afspraken vanwege gezondheidsoverwegingen zullen wij uiteraard niet in rekening brengen.
 • Volg de instructies van de masseur altijd op.
 • We hopen op uw begrip dat als gevolg van deze situatie uw afspraak wellicht later plaatsvindt dat u had gehoopt.
 • Mocht u zich niet prettig voelen om uw gemaakte dan wel bestaande afspraak na te komen, dan hebben wij er uiteraard alle begrip voor.

 

Onze voorzorg maatregelen:

 • De masseur heeft geen ziekteverschijnselen.
 • Wij geven geen hand bij binnenkomst.
 • Na iedere cliënt reinigen en desinfecteren we alle vervuilde oppervlakken en ruimtes waar u bent geweest.
 • We ventileren en/of luchten de behandelkamer.
 • We plannen meer tijd voor de afspraken om bovenstaande voorzorgsmaatregelen mogelijk te maken.

 

Wij kijken wij er naar uit om u weer van dienst te zijn zoals u dat van ons gewend bent.

 

We zullen u over de verdere ontwikkelingen blijven informeren.

 

Be Strong, Be Safe, Stay Healthy